Ramazan diyince benim aklıma ailecek beklenen sofra başları , o sofralarda sıkca tükettiğimiz sıcacık ramazan pidesi ve annemin mevsimin meyveleriyle hazırladığı komposto gelir. O kadar çok severdim ki.... Hem sağlıklı hemde nefis tadıyla ramazan sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken bir tarif ....
MALZEMELER
- 1 kase vişne
- 2 tane şeftali
- 1 kase şekerpare
- 1 kase çekirdeksiz üzüm
- 2 tane kırmızı erik
- 2 tane armut
- 8 bardak su
- 1,5 su bardağı şeker (şeker miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 tane çbuk tarçın
- 1 tane limon
Su bir tencerede kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içine doğradığımız meyveler ve tarçın eklenir bir taşım kaynadıktan sonra şekeri eklenir ve meyveler bir parça yumuşayana kadar (5 dakika kadar)
pişirilir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra limon kabuğuyla dilimlenerek içine atılır .Servis yaparken limon ve tarçın çubuğu çıkarılır ve soğuk olaraK servis yapılır.Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum.....AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder