|
|
YAPILIŞI
Yumurtaların beyazları ve sarıları ayrılır,beyazları cam bir karıştırma
kabının içinde bir fiske tuzla yaklaşık 5 dk mikserle çırpılır Diğer bir
karıştırma kabında yumurta sarıları şekerle birlikte krema kıvamına gelene
kadar çırpılır. Portakal suları ve portakal kabuğu rendesi eklenir. Yumurta
sarıları beyazlarının içine eklenerek alttan üste doğru kaşık yardımıyla
karıştılır Karışıma kuru malzemeler eklenir, karışım 20 cm çapındaki
kelepçeli kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık olarak
yarım saat pişirilir.
Kreması için çikolata süt ve tereyağ birlikte benmari usulü eritilir eriyince
içine yumurta sarısı yavaş yavaş yedirilerek eklenir 1,2 dakika pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır, yumurta beyazları köpük köpük olana kadar çırpılır, köpükler söndürülmeden yavaşça çikolata karışımına eklenir.Aynı yönde karıştırmaya özen gösterilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Daha sonra soğuk süt kreması sertleşene kadar çırpılır ve soğuyan yumurtalı çikolata
karışımına eklenir ve buz dolabında 1 saat kadat dinlendirilir.
Kek 2 eşit parçaya ayrılır.ananas suyuyla biraz ıslatıldıktan sonra kremanın yarısı eklenir üzerine drajeler ve küçük küçük doğradığımız ananaslar eklenir kekin ikinci parçası üzerine koyduktan
sonra kalan kremayla sıvanır.Ananas ve rendelenmiş çikolatayla süslenir.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder