MALZEMELER
- 120 gr tereyağ
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
- aldığı kadar un
- 1 paket kabarma tozu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım demet ince doğranmış dereotu
YAPILIŞI
Oda sıcaklığındaki margarin,zeytinyağ , yumurta ,sirke şeker ve tuz karıştırılıp üzerine doğradığımız dereotu eklenir yumuşak ama ele yapışmayacak kıvam alana kadar un azar azar eklenerek yoğurulur kabartma tozu eklenip yoğuruldukdan sonra buz dolabında yarım saat kadar dinlendirilir.
İç malzemesi için peynir çatalla ezilip üzerine pul biber eklenir.
dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp iç malzemeden 1 yemek kaşığı eklenip şekil verilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu eklenir önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder