HAMURU İÇİN :
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gr margarin
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çimdik tuz
- 3 yumurta
- 500 ml süt
- 200 gr labne
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 limonun kabuğunun rendesi
- 50 gr tereyağ
- 1 paket vanilya
- yarım kilogram kırmızı erik
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
YAPILIŞI
Öncelikli olarak erik sosu için eriklerin çekirdeklerini çıkartıp üzerine şekeri ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Pişen erikleri süzgeçten geçirip nişastayı ekliyoruz ve bir taşım kaynatıp kapatıyoruz.
Kreması için labne, vanilya ve tereyağ hariç diğer malzemeler pişirilir. Sıcak kremanın içine tereyağ ve vanilya eklenip karıştırılır.Krema soğuyunca labne eklenip çırpılır.
Hamuru için ; su, margarin,şeker ve tuz kalın tabanlı bir çelik tencereye alınır yağ eriyip su kaynayınca unu eklenir ve 3-4 dakika pişirilir ve ılımaya bırakılır .Ilık hamura yumurtalar teker teker eklenip iyice yedirilir.
Yağlanmış tepsiye birer tatlı kaşığı eklenir . 180 dererece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
Soğuyan krema ile doldurulan profiteroller erik sosu ile servis yapılır....AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder