Bu günlerde çok sık gezindiğim bir blog var gerçeten bu alanda zaten kendini ispatlamış bir blog siteyi gezerken kendindem geçiyorum müthiş tarifler ,harika resimler... onun bi tarifinden esinlerek yaptığım bi tarif bu... tabi o şu an adını bile tam olarak anımsayamadığım bir meyveyle yapıyordu ama olsun ... ben bunu neyle yaparım neyle yaparım diye düşünürken portakallı olabilirmi diyen iç sesimi dinledim ki bence çok iyi yapmışım nefis bi tat çıktı ortaya eee afiyet olsun o zaman ....bu arada bahsettiğim bloğa gelice cafe fernando bence girip bi göz atın benim gibi her tarifi tek tek incelemek isteyebilirsiniz :) sevgiler...
PANDİSPANYA İÇİN MALZEMEiLER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1/2 çay bardağı portakal suyu
- 1/2 çay bardağı kaynar su
- portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kakao(25 gr)
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
GANAJ İÇİN MALZEMELER
- 200 ml sıvı krema
- 250g bitter çikolata
- 1 su bardağı portakal suyu
- yarım su bardağı şeker
- 3 çay kaşığı mısır nişastası
- 50 g tereyağ
- 1 yumurta sarısı
- Antep fıstığı
- ıslatmak için 1 çat bardağı süt
PANDİSPANYANIN YAPILIŞI
Yumurtaların
beyazları ve sarıları ayrılır,beyazları cam bir karıştırma kabının içinde bir
fiske tuzla yaklaşık 5-6 dk mikserle çırpılır,diğer bir karıştırma kabında yumurta
sarıları şekerle birlikte krem kıvamına gelene kadar çırpılır portakal suyu,su ve
portakal kabuğu rendesi eklenir ve bir miktar çırpılır karışıma kuru malzemeler elenerek eklenir, bir çırpıcı yardımıyla karıştırılır daha sonra çırpılmış yumurta beyazlarının içine eklenerek alttan üste doğru yumurta beyazları söndürülmeden
karıştılır, karışım 20 cm çapındaki
kelepçeli kalıba dökülür,önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık olarak
yarım saat pişirilir.
GANAJIN YAPILIŞI
Çikolata küçük küçük doğranır. Krema kalın tabanlı bir sos tenceresinde ısıtılır kaynamaya yakın doğradığımız çikolatanın üzerine dökülür ve çikolata eriyip pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırılıp soğumaya bırakılır
PORTAKALLI CURD YAPILIŞI
Eritilmiş tereyağ ,şeker ve yumurta sarısı hafif çırpılıp kısık ateşte ocağa alınır (yine kalın tabanlı bir tencere kullanmanızı tavsiye ederim) şeker eriyince portakal suyu ile nişasta karıştırılıp eklenir kuyulaşıp kıvam alıncaya kadar pişirilir.Soğumaya bırakılır.
BİRLEŞTİRME
İşte geldik pastanın en keyifli kısmına...Kek 3 eş parçaya ayrılır.ilk katı bir fırça yardımıyla sütle ıslatılır üzerine ganajın yarışı eklenir , ikinci kat yine sütle ıslatılıp bir sıkma torbası yardımıyla kenarına önce ganaşdan bir bariyer yapılır (portakallı sos akmasın diye)
ortasına portakallı sos eklenir son kat eklenip kalan ganajla sıvanır.Üzeri parça çikolata ve antep fıstığıyla süslenir....AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder