MALZEMELER
- 1 su bardağı karışık tuzsuz kuru yemiş(fındık, fıstık, badem susam ...)
- 1 su bardağı şeker
YAPILIŞI
Tabanı kalın bir çelik bir tavada şekeri koyup erimeye bırakıyoruz bu sırada eriyip karamelize oluncaya kadar sürekli karıştırıyoruz, karamelize olunca kuruyemişlerini ekliyoruz karıştırıp hafif yağlanmış mermer bir tezgah üzerine yada yağlı kağıda ince bir şekilde döküp donmaya bırakıyoruz. Bu arada parmağınızı daldırıp sakın tadına bakmaya çalışmayınız çünkü çok sıcak ciddi bir yanma tehlikesi olabilir. Cam bir kavanozda saklayabilir ihtiyacınız olduğunda küçük parçalar halinde kırıp kullanabiliriz. AFİYET OLSUN...
hocam bu nedir yahu bir sey anlamadım :) tahta kaşıkla yeniliyor herhalde ama az gibi gözüküyor :))
YanıtlaSil