MALZEMELER
- 3 su bardağı yulaf ezmesi
- 1su bardağı karışık kuru yemiş( ben fındık,badem,kabak çekirdeği kullandım siz dilediklerinizi seçebilirsiniz )
- 1 su bardağı karışık kuru meyve( kuru üzüm, küçük doğranımış kuru kaysı ve kuru incir)
- 1 su bardağı bal
- yarım su bardağı pekmez
- 2 yemek kaşığı fındık ezmesi
- 50 g yumuşak tereyağ
Islak malzemeler bal, pekmez,tereyağ ve fındık ezmesi karıştırılıp kuru malzemere eklenir ve tüm malzeler güzelce karıştıktan sonra dikdörtgen bir borcama yağlı kağıt serilip 1 parmak kalınlığında yayılır çok kalın yapmamanızı tavsiye ederim. Üzeri düzeltilip önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir fırından çıkarılır ve şerit halinde kesilip tekrar fırında 10 dakika daha pişirilir. Çıktıktan sonra dilimlerin üzerinden tekrar kesilip soğumaya bırakılır. Soğudukça sertleşetir. Hava almayan kavanozda oda ısısında 10 güne kadar saklayabilirsiz Eminim buz dolabında bu süre daha da uzayacaktır. AFİYET OLSUN ....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder