SAKIN HEPSİNİ ÖNÜNÜZE ALIP HEPSİNİ TEK BAŞINIZA YEMEYİN !
MALZEMELER
- 150 gram tereyağ (margarinde kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta sarısı(akları hindistan ceviziyle karıştırılacak)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kakao
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un (ben yaklaşık 3 su bardağı kullandım, yumuşak ama ele yapışmayacak şekilde olacak)
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 yumurtanın akı
Oda sıcaklığındaki yumuşak margarin ,sıvı yağ ve şeker mikserle karıştırılır ve yumurta sarıları ilave edilir biraz daha karıştırılır.daha sonra kuru malzemeler un hariç eklenip yoğurulur. Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edilerek yoğurulmaya devam edilir. Kıvamına gelince buz dolabında yarım saat dinlendirilir ( bu aşamayı atlamamak grekir)
İç malzemesi için hindistan cevizi ve yumurta aklanır karıştırılır
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır içine iç harcı koyulup kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirilir.Soyunca üzerine isteğe göre benmari usulu erittiğiniz çikolata sürülüp ve hindistan ceviziyle süslenebilir. Hepinize AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder