28 Mart 2013 Perşembe

ELMALI KURU BAKLAVA





MALZEMELER
  • 20 adet baklavalık yufka
  • 4-5 adet elma
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçn
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 100 gram tereyağ
SÜSLEMEK İÇİN
  • çikolata sosu
YAPILIŞI
Elmalar rendelenir ,kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilip şekeri,cevizi (ince kıyılmış)ve tarçını eklenir ve biraz daha pişirilip soğumaya bırakılır.
Tereyağ eritilir, iki baklavalık yufkasının arasına sürülür ve elmalı harç yufkanın uç kısmına şerit halinde yayılır ve sarılır.Üzerine kalan tereyağ sürülüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Piştikten sonra dilimlenip çikolatalı sosla servis yapılır.
AFİYET OLSUN....

1 yorum: