MALZEMELER
- yarım kilo ıspanak
- 100 gram lor peyniri
- 100 gram beyaz peynir
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 dal dereotu
- 3-4 dal maydanoz
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- pul biber
- tuz
- 5 adet yufka
- 1 kase yoğurt
- 1çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet yumurta
YAPILIŞI
Tavaya zeytinyağ alınıp küçük küçük doğradığımız soğanlar kavrulur.Üzerine doğrayıp şokladığımız ıspanaklar (şoklamaktan kastım doğradıktan sonra üzerine kaynar suyu döküp ardından soğuk suya almak )(illaki şoklamanıza gerek yok o zaman kavrulmuş soğanların içine ekleyince ıspanakları biraz kavurun)dereotu ,maydonoz ve peynirler eklenir karıştırılıp ocaktan alınır.Soğumaya bırakılır.
Sosu için malzemeler iyice çırpılır.
Yufkanın üzerine önce hazırladığımız sos sürülür ardından 8 eş parçaya (pizza dilimi şeklinde) ayrılır. İç harçı eklenip sarılır. Üzerine hazırladığımız sostan sürülüp susam ve çörek otu eklenip 190 derecede yaklaşık yarım saat pişirilir.
Piştikten sonra üzeri bir bezle kapatılır yumuşak olması için .
Hepinize AFİYET OLSUN....
Aradıgımız Lezzet burada :)
YanıtlaSil