7 Ocak 2013 Pazartesi

VİŞNE SOSLU KEK

 


KEKİ İÇİN MALZEMELER
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağından 2 yemek kaşığı fazla şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı vişne (donmuş vişne kullanıyorsanız suyu süzülmüş olmalı)
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
SOSU İÇİN
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • yarım su bardağı vişne
YAPILIŞI
 keki için yumurtalar şekerle birlikte mikserle iyice çırpılır,daha sonra süt , sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir son olarak kuru malzemeler elenerek karışıma ilave edilip kaşık yardımıyla karıştırılıp muffin kalıplarında pişirilir.
Sosu için vişneler rondoda çekilir, ve diğer malzemeler eklenip koyulaşıncaya kadar pişirilir. Kalıplardan çıkardığımız kekin üstüne dökülür. kremşanti ve vişne ile süslenir..afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder