6 Ocak 2013 Pazar

KAŞARLI SAÇ KAVURMA (KIZARMIŞ PATATES EŞLİĞİNDE)




MALZEMELER
  • yarım kilo kuzu kuşbaşı
  • 100 grm kuyruk yağ(küçük küçük doğranmış)
  • 2 baş kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • yarım demet maydanoz
  • 200 gr kaşar
  • kekik
  • karabiber
  • kimyon
  • reyhan
  • pul biber
  • 4 adet iri patates
  • sıvı yağ
HAZIRLANIŞI

Etler ve kuyruk yağ kavurma tavasına alınır, kendi bıraktığı suyunu çekene kadar pişirilir,üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenip biraz kızartılır,daha sonra halka şeklinde doğradığımız soğanlar ve biber eklenip kavurmaya devam edilir,iyice kavrulan etlerin üzerine rendelenmiş domates ve baharatları eklenir (baharatlar için ölçü vermiyorum arzu ettiğiniz kadar koyabilirsiniz)
1 kaç dakika sonra da ince kıydığımız maydonozlar eklenir şöyle bir karıştırılır son olarak rendelenmiş kaşar serpilip kaşarlar eriyince kızarmış patatesin üzerinde servis edilir.. hepinize afiyet olsun....


2 yorum: