8 Ocak 2013 Salı


 Adana'ya bile kar düştüğüne göre havalar iyice soğumuş demektir. şu soğuk kış günlerinde sıcacık bir tarhana çorbasına kimse hayır demez sanırım.Ama evde tarhana yok diye üzülmeyin işte size rahatlıkla yapabileceğiniz bir tarif:

TAZE TARHANA ÇORBASI

MALZEMELER
  • 1 Su bardağı buğday
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı  kaşığı nane
  • 2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Buğdaylar 1 gün önceden üzerini geçecek kadar su ile ıslatılır.(eğer ıslatmayı unutmuşum diyorsanız haşlama işlemini düdüklü tencerede gerçekleştirmeniz gerekiyor).ıslatılan buğdaylar üzerini 2 parmak geçecek kadar suyla haşlanır. Yoğurt un ve yarım su bardağı ılık sukarıştırılıp pişmeye devam eden buğdayların üzerine sürekli karıştırılarak eklenir,en son suyu eklenip kaynayana kadar pişirilir.
sosu için :
tereyağ tavada kızdırılır ezilmiş sarımsaklar eklenir daha sonra nane ve pul biber eklenerek çorbanın üzerine dökülür....AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder