6 Ocak 2013 Pazar

SEBZELİ KREP




MALZEMELER

krep için :
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un (eğer cıvık olursa biraz daha ekleye bilirsiniz boza kıvamında olacak )
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
içi için :
  • 1 tane kabak
  • 1 tane havuç
  • 3-4 tane mantar
  • 1 tane kuru soğan (küçük boy)
  • 100 gr krema
  • kara biber
  • tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 100 g kaşar peynir
  • pul biber
HAZIRLANIŞI
İç malzemesi için tavaya sıvı yağ eklenir soğanlar minik minik doğranarak kavrulur kavrulan soğanın içine mantar ilave edilir, suyunu çekene kadar pişirilir. Ayrı bir tavada rendelenmiş kabak ve havuç suyunu çekene kadar pişirilir.pişen kabak ve havuçlar kavrulan soğan ve mantarlara ilave edilir,kreması, tuzu ve karabiberi eklendikten sonra ocağın altı kapatılır. soğumaya bırakılır.

krep için :yumurta ve süt çırpıcı yardımıyla iyice çırpılır, içine tuzu,şekeri ve unu ilave edilip içinde hiç topak kalmayacak şekilde karıştırılır. yanmaz bir tavaya krepler ince şekilde dökülüp pişrilir. (bu karışımdan 5- 6 tane krep çıkıyor)

birleştirme : pişen kreplerin tam ortasına iç malzeme koyulup dört tarafından bohça şeklinde kapatılır.birleşme kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir üzerine çırpılmış krema ve rendelenmiş kaşar eklenerek 200 derece fırında üzerindeki kaşar eriyene kadar pişrilir ...afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder