pandispanya için malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı portakal suyu
- portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kakao(25 gr)
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
yumurtaların beyazları ve sarıları ayrılır,beyazları cam bir karıştırma kabının içinde bir fiske tuzla yaklaşık 10 dk mikserle çırpılır,diğer bir karıştırma kabında yumurta sarıları şekerle birlikte krem kıvamına gelene kadar çırpılır portakal suları ve portakal kabuğu rendesi eklenir ,yumurta sarıları beyazlarının içine eklenerek alttan üste doğru kaşık yardımıyla karıştılır, karışıma kuru malzemeler eklenir, karışım 20 cm çapındaki kelepçeli kalıba dökülür,önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık olarak yarım saat pişirilir.
KREMASI İÇİN
- 3 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı şeker
- 2 kaşık un
- 2 kaşık buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket bitte çikolata(80 gr)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krem şanti
Çikolata ,tereyağ ve krem şanti hariç diğer malzemeler karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir,piştikten sonra sıcakken çikolata ve tereyağ eklenir eriyene kadar karıştırılır, toz kremşanti eklenip mikserle 3 dk kadar çırpılır.
BİRLEŞTİRMEk için 1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı fındıklı draje
YAPILIŞI
kek 3 eşit parçaya ayrılır,ilk kata fırça yardımıyla portakal suyu sürülür,kremanın bir kısmı yayılır, drajelerin yarısı eklenir , 2. kata aynı işlem uygulanıp en son dış kaplama için kalan krema ile pasta sıvanır, portakal kabuğu rendesi ve rendelenmiş çikolata ile süslenir...hepinize afiyet bal şeker olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder