4 Kasım 2012 Pazar


                                                       CEVİZLİ MİNİ TATLI
MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz(biraz taneli bırakbilsiniz )
  • 1 çay bardağı galete unu
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
ŞERBETİ İÇİN
  • 2 çay bardağı şeker
  • 3 çay bardağı su
  • birkaç damla limon suyu
ÜZERİ İÇİN
  • 1 paket toz  kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • tarçın
YAPILIŞI
şerbet malzemeleri karıştırılarak pişşirilir,kaynadıktan 2 dk sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır.Keki için yumurtalar şekerle 5 dk kadar mikserle çırpılır, sıvı yağ eklenir ve 1 dk daha çırpılır, kuru malzemeler eklenir,kaşıkla karıştırılır ve yağlanmış orta boy borcama dökülür öncden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir, soğuk şerbet sıcak kekin üzerine dökülür, soğuduktan sonra krem şanti sürülüp üzeri ceviz ve tarçınla süslenir ....hepinize şimdiden afiyet olsun....:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder