18 Kasım 2013 Pazartesi

KUPTA KOLAY TİRAMİSU

MALZEMELER
  • yarım paket kedi dili bisküvi
  • ıslatmak için 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1çay bardağı sıcak süt

KREMASI İÇİN :
  • 500 ml süt
  • 200 gr labne
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 50 gr tereyağ
  • 1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
  • kakao
YAPILIŞI
  • Kuplara bisküviler 2 şer 2 şer paylaştırılır.
  • Bisküviler sıcak sütle karıştırdığımız kahve ile ıslatılır
  • Kreması için labne, vanilya ve tereyağ hariç diğer malzemeler karıştırılarak pişirilir.
  • Sıcak kremanın içine tereyağ ve vanilya eklenip karıştırılır.
  • Krema soğuyunca labne eklenip çırpılır.
  • Krema kuplara paylaştırılır
  • Üzerine kakao serpilerek servis yapılır.....AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder