PANDİSPANYA İÇİN
- 3 Yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı su
- 1 paket orman meyveli kremşanti
- 1 paket sade kremşanti
- 2 su bardağı süt
- 300 gram çilek
- 40g beyaz çikolata
- çilek
- çikolata sosu
- ıslatmak için 1 çay bardağı süt
Keki için yumurtaların beyazları cam bir karıştırma kabının içinde 1 çimdik tuzla iyice köpürene kadar 5- 6 dakika kadar mikserle çırpılır.
Yumurta sarıları ayrı bir karıştırma kabı içinde şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpılır . Daha sonra yumurta beyazlarının içine eklenir ve alttan üste doğru köpükleri söndürmeden karıştırılır.
Kuru malzemeler karıştırıp yumurta karışımının içine eklenir ve yavaşça karıştırıp orta boy kelepçeli kalıba dökülür.Eğer evde kalpli bir kalıbınız varsa çok daha şık bir pastanız yapabilirsiniz .
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir.
Kreması için krem şantiler ayrı kaplarda 1 er bardak sütle çırpılır,çilekler küp küp doğranır.
Birleştirmek için: pişen keki 3 eşit parçaya kestikten sonra ilk kata bir fırça yardımıyla sütle ıslatılır ,orman meyveli kremşantinin yarısı sürülüp doğradığmız çileklerin yarısı dizilir.
İkinci kata aynı işlemi uyguladıktan sonra son katı sütle ıslatıp sade kremşanti ile sıvanır.
Daha sonra rendelenmiş beyaz çikolata ve çileklerle süslenir....AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder