Mantarla tavuk bence birbirine çok yakışıyor hele kaşar da eklenince daha da nefis bir hal alıyor.... Eğer daha önce denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim..
MALZEMELER
- 500 gr tavuk göğsü (kuşbaşı doğranacak)
- 200 gr mantar
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 100 g kadar kaşar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tavuk göğsü bir tencerede üzerini örtecek kadar su ile haşlanır.
biberler ince uzun şekilde, soğanlar yarım halka şekilde doğranır,sarımsaklar soyulup ortadan ikiye kesilir.Yanmaz bir tavada zeytinyağ eklenir soğan biber ve sarımsaklar kavrulur,sebzeler yumuşayıp pişmeye yakın haşlanan tavuklar eklenir bir miktar sotelendikten sonra doğradığımız mantarlar ve pulbiber eklenir. Suyunu çekip pişince bir fırın kabına alınıp üzerine rendelenmiş kaşar eklenir ve fırında kaşar eriyene kadar pişirilir. sıcak olarak servis yapılır.
Servis önerisi haşladığımız tavuk suyuyla hazırladığımız pirinç pilavıyla çok iyi ikili oluşturuyor...AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder