MALZEMELER
- 1 avuç kadar çiğ badem
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- maydonoz
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ
- tuz
Bademleri kaynar suyun içinde 10 - 15 dakika bekletip kabuğunu soyuyoruz . Pilavı yapacağımız tencereye sıvı yağı ekleyip kabuğunu soyduğumuz bademleri alıp kavuruyoruz. Kavrulunca bademleri çıkartıyoruz. Yarım saat sıcak suda beklettiğimiz pirinçleri ve tereyağı ekleyip kavuruyoruz. Kavrulan pirinçlere tuzu ve sıcak suyu ekliyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Servis yaparken pilavı kaseye alıp ters çeviriyoruz bademlerle ve maydanozla süslüyoruz AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder