2 Eylül 2013 Pazartesi

KÖZ PATLICAN SALATASI VE SARIMSAKLI EKMEK

                                   SARIMSAKLI EKMEK VE KÖZ PATLICAN SALATASI

Ben bu tarife bayılıyorumm sıcak günlerde ağır yemeklerden usandıysanız bence tek başına bile gayet lezzetli bir akşam yemeği olabilir.Yanında sarımsaklı kıtır ekmekle ve nefis buz gibi limonatayla çok iyi gidiyor denemenizi şiddetle tavsiye ederim....

KÖZ PATLICAN SALATASI İÇİN MALZEMELER

  • 4 tane bostan patlıcanı
  • 4 tane kırmızı biber
  • 1 tane domates
  • 1 tane küçük kuru soğan
  • yarım demet nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tane limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
SARIMSAKLI EKMEK İÇİN MALZEMELER
  • 5 dilim kepekli ekmek
  • yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 2 diş sarımak
  • pul biber
  • kekik

 YAPILIŞI
   Öncelikli olrak patlıcan ve biberler  200 derece fırında közlenir.Közlenen patlıcan ve biberler soyulduktan sonra küp küp doğranır. Soğanlar (halka halka doğranıp üzerine sumak atılıp elimizle ovalanacak)  nane ve domates patlıcanlara eklenir.Sosu için zeytin yağının içine sarımsaklar rendelenir,limon suyu,nar ekşisi ve tuz eklenip karıştırılır ve salatamıza dökülür...
Sarımsaklı ekmek için sarımsaklar rendelenir zeytinyağ pul biber ve kekik karıştırılıp ekmeklerim üzerine sürürlür 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Salatanızı ister ekmeklerin üzerinde ister yanında servis yapabilirsiniz...AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder