PANDİSPANYA İÇİN
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 3 yumurta sarısı
- limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 küçük kase doğranmış vişne
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- 1 tane muz
- 1 küçük kase vişne
- şeker hamuru
Keki için yumurtaların beyazları ve sarıları ayrılır.Beyazları mikserle iyice çırpılır.
Yumurta sarıları şekerle birlikte ayrı bir karıştırma kabında çırpılır üzerine kaynar su eklenip çırpmaya devam edilir. Çırpılan yumurta sarıları yumurta beyazın üzerine eklenip spatula yardımıyla karıştırılır , kuru malzemeler elenerek üzerine eklenir karıştırıldıktan sonra orta boy kelepçeli bir kalıba dökülür önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirilir.
KREMANIN YAPILIŞI
Kremşanti ve vişne hariç diğer malzemeler koyulaşana kadar pişirilir.Krema ılıyınca toz kremşanti eklenip çırpılır. Vişneler küçük küçük doğranır kremayala karıştırılır.
BİRLEŞTİRME
Kek 3 parçaya kesilir. Aralarına pastacı kreması ve meyveler dizilir. (keki sütle hafif ıslatabilirsiniz)
Kremşanti sütle çırpılıp dış yüzüne sıvanır. Şeker hamuruyla dilediğiniz gibi kaplanır.Kaplama işini doğum günü yapmanızı tavsiye ederim çünkü benimki gibi de şeker hamurunuince tutarsanız eriyip şekli bozulabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder