7 Mart 2013 Perşembe

FIRINDA ÇİPURA





MALZEMELER
  • 3 çipura
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı  kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • defne yaprağı
  • 1 adet limon
  • 2 adet patates
  • tuz
YAPILIŞI
Zeytinyağın içine kekik,pulbiber tuz ve 1 diş ezilmiş sarımsak eklenir , balıklar soslanır yarım saat kadar bekletilir.Fırına vermeden önce balıkların içine birkaç parçaya ayrılmış sarımsaklar, birer dilim doğranmış limon , defne yaprağı eklenir ve etrafına doğranmış yağlanmış patatesler dizilir. Yaklaşık yarım saat içinde balığınız hazır. AFİYET OLSUN...

1 yorum: