4 Şubat 2013 Pazartesi


PORTAKAL KREMALI PROFİTEROL

Geçenlerde sizlerle de tarifini sizlerlede paylaştığım havuçlu kekin üzerine kullandığım krema çok sevildi... benimde aklımda ne zamandır yapmak isteğim profiterol vardı...ikisi bir araya gelince sonuçtan gerçekten çok memnun kaldık..

MALZEMELER
  • 1 Su bardağı su
  • 125 g margarin
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 3 yumurta
KREMASI İÇİN

  • yarım litre süt
  • yarım su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kadar margarin
ÇİKOLATALI SOS İÇİN
  • 2 su bardağı süt
  • 25 gram kakao
  • 1 bardaktan biraz az şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • yarın paket (40 g) bitter çikolata
YAPILIŞI
Profiterolün toplarını hazırlamak için çelik bir tencereye 1 bardak suyu koyup kaynatılır, kaynayınca vakit kaybeden içine şekeri ve tuzu ilave edip şöyle bir karıştırdıktan sonra unun hepsini ekleyip iyice hamur haline gelene kadar karıştırılır. Daha sonra ocağın altını kapatılır vanilyasını ekleyelenir,karıştırdıktan sonra soğuması için yarım saat kadar bekletilir. Karıştırma işlemi tahta kaşıkla yapılır. Soğuyan hamurun üzerine yumurtalar teker teker kırılıp iyice hamura yedirilir. Bu işlemi yaparken yumurtanın biri iyice yedilirilmeden diğeri eklenmez. Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine (yağlı kağıdı mutlaka sermenizi öneririm yoksa tepsiye yapışabiliyor) varsa sıkma torbasıyla yoksa 2 tatlı kaşığı yardımıyla bir parça koyulur . önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıcaya kadar pişrilir, pişince fırın kapatılıp fırında biraz bekletilir.

Krema için margarin ve vanilya hariç diğer malzemeler karıştırılarak pişirilir,ocağın altı kapatıldıktan sonra yağ ve vanilya eklenip kariştırılarak soğuması beklenir.

Çikolatalı sos için bitter çikolata hariç diğer malzemeler karıştırılarak pişirilir ocağın altı kapatıldıktan sonra çikolatası eklenip karıştırılarak erimesi sağlanır.

Sıkma torbasına soğumuş krema eklenip profiterollerin içine sıkılır . çikolatalı sosla servis yapılır....AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder