Bu pastayı dünya tarifi boyut yayınlarının dünya mutfağı isimli kitabından aldım.Asıl tarifte keke 7 çorba kaşığı margarin ekleniyordu ben bunu değiştirip yerine yarım su bardağı sıvı yağ koydum ve fındık ekledim. Aslında tadı ve görünümü tiramisuya benziyor ama değil... tabi önemli olan tadı diyorsanız kahve aromasını da seviyorsanız deneyin pişman olmazsınız derim.
MALZEMELER
KEKİ İÇİN
- 3 adet yumurta
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 buçuk bardak un
- 1 buçuk paket kabartma tozu
- 500 g süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 çorba kaşığı buğday nişastası
- yarım kutu labne peyniri(100 g)
- üzeri için 2 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
Keki için yumurtalar ve şeker iyice köpürene kadar çırpıllır,üzerine sıvı yağ ilave edilip çırpmaya devam edilir. Kabartma tozu ve un bir elek yardımıyla yavaş yavaş eklenir mikser kullanmadan tahta bir kaşık yardımıyla karışıma yedilir. orta boy kelepçeli bir kalıpta 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
Kreması için labne hariç diğer malzemeler karıştırılarak pişirilir. Krema ılıyınca labne peyniri eklenir ve çırpılır
Kek 2 eş parçaya ayrılır.İlk kata kahveyle karıştırdığımız sütle iyice ıslatılır ve kremanın yarısı sürülür.İkinci katı eklenip yine sütle ıslatılır ve kalan krema ile pastanın üzeri kaplanır. Buz dolabında en az iki saat dinlendirilip soğuk olarak servis yapılır.Servis yaparken üzerine kakao ve arzuya göre fındık serpilir...afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder