28 Şubat 2013 Perşembe

 

Bu tarifte nazlı hocamdan... benim daha önce sizlerlede paylaştığım afyon lokumu tarifinin bir adım zenginleştirilmiş hali çok da güzel olmuş ellerine sağlık diyorum şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum....

NAZO (Tarifin adının böyle olmasını istedi bence de bu tarife çokyakıştı :) )

MALZEMELER

  • 1 litre süt + kremşanti için 1 bardak süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket kremşanti
  • 2 paket hindistan cevizi
  • antepfıstığı ya da fındık
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 1 paket  kahveli draje
YAPILIŞI
Kreması için 1 lt sütün içine un, şeker eklenir ve karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilya eklenip ocağın altı kapatılır ve mikserle iyice çırpılır.
Büyük boy bir borcama hindistan cevizleri serpilip kreması dökülür.
1 paket kremşanti 1 bardak sütle çırpılır ve soğuyan kremanın üzerine sürülür.
üzerine 1 paket yulaflı bisküvinin yarısı ezililerek serpilir.drajelerde eklenir ve üzerine tarifine göre hazırladığımız çikolata sosu dökülür. En son kalan bisküviler ezilerek süslenir....AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder