Bu salatayı çok zaman önce portakal ağacı sitesinden almıştım ancak ben içinde bir kaç değişiklik yaptığım için paylaşmak gereksinimi hissettim (orjinal tarifini de denemiştim lezzeti biraz daha farklı oluyor ) denemenizi tavsiye ederim ancak bu salatayı yaptıktan kısa bir süre içinde tüketin zira biraz fazla beklerse ekmekler yumuşayıp hamur oluyor .
MALZEMELER
- 1 tane bayat ekmek (küp küp dilimlenip fırında kurutulmuş)ama eğer vaktim yok derseniz etimekte kullanabilirsiniz .
- 2 tane patlıcan
- 1 tane patates
- 4-5 tane kornişon turşu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 fincan kadar ceviz
- dereotu
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 3 adet kırmızı biber
- tuz
- pul biber
- kuru nane
Patlıcan ve patatesler kü küp doğranıp kızartılır, peçeteyle fazla yağ alınır.Biberler ocağın üzerinde veya fırında közlenir.Cevizler küçük küçük kıyılır.Turşular halka halka doğranır . Servis tepsisine kızaran ekmekler koyulur,üzerine ayrı bir yerde karıştırdığımız patates,patlıcan, turşu ,ceviz, zeytinyağ ve dereotu yayılır en üste sarımsaklı yoğurt dökülür. Közlenmiş biber,nane ve pul biberle süslenerek servis yapılır....AFİYET OLSUN.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder