14 Ocak 2013 Pazartesi

KIYMALI SAÇ BÖREĞİ




MALZEMELER

hamuru için:
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • su
içi için:
  • 300 g kıyma
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  •  yarım çay bardağı sıvı yağ
  • karabiber
  • pulbiber
  • kimyon
  • tuz
YAPILIŞI

hamur malzemeleri karıştırılıp yavaş yavaş su eklenip yoğurulur.hamur yarım saat kadr dinlendirilir.
 içi için; soğanlar, domates, biber, maydanoz küçük küçük doğranır. kıymaya doğradığımız malzemeler ve diğer malzemeler eklenir ve yoğurulur.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve tabak büyüklüğünde açılıp yarısına iç harç koyulup kapatılır.



    
  Yanmaz tavada iki tarafı da kızarana kadar pişirilir....AFİYET OLSUN...




 

1 yorum: