MALZEMELER
- yarım kilo yaprak
- 1 su bardağı pirinç
- 250 g kıyma
- 1 tane soğan
- 1 demet maydanoz
- yarım demet dereotu
- 1 tane domates
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- karabiber
- kimyon
- pulbiber
- yeni bahar
- tuz
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- kuru nane
- 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kadar su
YAPILIŞI
Yapraklar salamura ise 1 gün önce suda bekletilir. Eğer taze ise kaynar suda birkaç dakika sararana kadar haşlanır.
İç malzeme için soğanlar. maydanozlar, domatesler ve dere otları küçük küçük doğranır.
İçine yıkanıp süzülmüş pirinçler, yağ, salça,kıyma, baharatlar eklenir ve homojen bir şekilde karıştırılır ve yaprakların içine 1 yemek kaşığı kadar koyulup sarılır.Tencereye sardığımız yapraklar ve üzerine gelene kadar su eklenir, bir tabakla üsten desteklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Sosu için:
tavaya salça yağ ve ezilmiş sarımsaklar alınır şöyle bir kavurduktan sonra suyla açılır nane de eklenip bir miktar piştikten sonra pişen sarmaların üzerine dökülür. AFİYET OLSUN...
Muhteşem görünüyor Eline Sağlık Öğretmenim Çok yeteneklisiniz...
YanıtlaSil