23 Aralık 2012 Pazar


NAR PELTELİ LİMONLU PUDİNG


PUDİNG İÇİN MALZEMELER
  • 3 Su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon (zaları çıkartılıp küp küp doğranmış )
  • vanilya
PELTE İÇİN
  • 1 su bardağı nar suyu (ben taze sıkıp kullandım isterseniz hazır da kullanabilirsiniz )
  • yarım su bardağı su
  • arzuya göre şeker
  • 3 tatlı kaşığı nişasta
YAPILIŞI

Puding malzemeleri karıştırılıar ocağa alınır karıştırılarak pişirilir kaynadıktan sonra bardaklara eşit şekilde paylaştırılır bu tariften 4 bardak çıkıyor sonrada buz dolabında soğutulur. daha sonra pelte için gerekli malzemeler karıştırılıp koyulaşıncaya kadar pişirilip soğuyan pudigin üzerine eşit şekilde paylaştırılır. soğuk olarak servis yapılır AFİYET OLSUN....

1 yorum:

  1. Bu Çok Hoş gözüküyor Vallahı Ellerinize saglık 10 :=)

    YanıtlaSil