24 Aralık 2012 Pazartesi

 

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN ŞÖBİYET

MALZEMELER
  • 1 Paket baklava yufkası(Yarısı yeterli olacaktır)
  • 300 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz, veya isteğe bağlı olarak fındık ya da antep fıstığı
  • 4 yemek kaşığı şeker
ŞERBETİ İÇİN
  • 3 çay bardağı su
  • 3 çay bardağı şeker
  • yarım limon
YAPILIŞI
 Önce şerbeti hazırlanır,bunun  için şeker ve su karıştırılarak içine yarım limon sıkılarak kaynadıktan 2-3 dakika sonra kapatılıp soğumaya bırakılır,baklava yufkalrı her iki katta bir erimiş tereyağ sürerek 15 kat üst üste serilir en üsteki kata da yağ sürülür,daha sonra küçük karelere kesilir ve aralarına dövülmüş ceviz ve şeker eklenir. üçgen şekilde kapatılır, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişilir, ılık tatlının üzerine soğuk şerbet eklenir. eğer çıtır çıtır bir tatlı istiyorsanız tatlı soğuduktan sonra, daha yumuşak bir tatlı istiyorsanız sıcak tatlının üzerine şerbetini dökmezi tavsiye ederim  hepinize afiyet olsun




 
 
 
 
 

3 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. işte bu benim favorilerim arasında! ellerine sağlık gerçekten çok güzel olmuştu bitanem ... ilker

    YanıtlaSil